TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Dat was het alweer, Carnaval 2020. Wellicht kan je huid nu wel een oppepper gebruiken!

Rimpels, vochtwallen, rode adertjes…
De kenmerkende gevolgen van het nuttigen van teveel alcohol.

Waardoor komt dat nou?

Alcohol droogt de huid uit. Het drinken van teveel alcohol is daarom niet goed voor de huid. Alcohol blokkeert als het ware de hormonen in het lichaam die ervoor moeten zorgen dat je huid niet te snel uitdroogt. Onze nieren gaan bij het drinken van alcohol ook meer vocht uitscheiden, je merkt dit direct doordat je veel vaker naar het toilet moet.

Rimpels
Bij het veelvuldig drinken van alcohol bestaat de kans dat je huid snel verouderd en zul je op de langere termijn meer last van diepere rimpels krijgen. Dit komt door de simpele reden dat je vrijwel continue uitgedroogd bent. Denk maar eens aan het fenomeen “nadorst” na een avond flink stappen en aan het feit dat lijntjes en rimpeltjes dan meer opvallen. Alcohol droogt niet alleen je lichaam en huid uit. Het veelvuldig drinken van alcohol zorgt er zoals gezegd ook voor dat de aanmaak van collagene vezels wordt vertraagd. Collageen in de huid zorgt ervoor dat de huid soepel en jong blijft. Maar wordt de aanmaak van collageen geremd, dan zullen er eerder rimpels ontstaan en zullen bestaande rimpels grover worden.

Rode adertjes
Je ziet vaak aan de huid of aan iemands ogen wanneer deze persoon te veel alcohol drinkt. Door het drinken van veel alcohol worden je bloedvaten verwijdt, waardoor vooral rondom de neus en de wangen gesprongen rode haarvaatjes kunnen ontstaan. Na verloop van tijd zijn deze rode haarvaatjes door het overmatig gebruik van alcohol permanent beschadigd en hebben daarmee een slechte doorbloeding tot gevolg. Dit heeft vervolgens weer een negatief gevolg op je totale vochtbalans.
Gelukkig is het wel zo dat deze rode vaatjes heel goed behandeld kunnen worden m.b.v. coagulatie of IPL behandelingen.

Het nuttigen van alcohol verwijdt de bloedvaten in het ons hele lichaam. De vochthuishouding in het lichaam wordt anders verdeeld. Op plaatsen waar de huid bijvoorbeeld dun is, zal dit extra opvallen. De huid rondom je ogen in vrij dun. Het is dan ook niet zo raar dat wanneer mensen veel alcohol hebben gedronken veelal last hebben van dikke opgezwollen ogen.
Ps: Heb je structureel last van vochtwallen kijk dan eens op behandeling wallen en oogcontouren  voor een passende behandeling.

Van belang is dat je veel water drinkt (altijd goed voor je lichaam & huid, maar zeker in perioden waarin je meer alcohol nuttigt)  en een goede anti-rimpelcrème en hydraterend of anti-aging serum gebruikt. Met deze huidverzorgende producten beperk je de schade van alcohol, echter tot beperkte  mate.
De crèmes en serums van zowel !QMS en Pascaud vullen dit tekort binnen no-time aan.


Als gezichtsbehandeling zou het goed zijn een bindweefsel massage te ondergaan om de doorbloeding weer goed op gang te brengen, ook worden hierdoor worden afvalstoffen veel sneller afgevoerd. Ook is Mesotherapie een zeer effectieve behandeling om de droogte lijntjes aan te pakken.
Daarmee rekenen we snel af met de gevolgen van (te)veel alcohol en kunnen we met een gerust hart genieten van een heerlijk wijntje of een andere alcoholische versnaperingen.

 

 

 

Deel dit bericht: