TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Belang behandeling na zonvakantie

Waarom een gezichtsbehandeling goed is na je zonvakantie.

De zon is heerlijk en we mogen er ook zeker van genieten want het is voor veel dingen erg goed. Maar voor onze huid is langdurig blootstaan aan veel zonlicht (UVA/ UVB straling) gevaarlijk.
Binnen Europa behoort Nederland tot de koplopers met het aantal gevallen van mensen die jaarlijks te horen krijgen dat ze huidkanker hebben. Niet voor niets waarschuwen dermatologen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten hun klanten/ patiënten de huid goed te beschermen. Dus toch iets om serieus te nemen.

Maar als we puur kijken naar het effect van de zon richting huidveroudering; wat zien we dan?

Door de zon wordt de aanmaak van huidcellen versneld waardoor je opperhuid dikker wordt.
Je merkt vaak dat je huid iets minder glad aanvoelt.

Ook zie je dat je huid er droger uitziet . Dat komt omdat de zon ervoor zorgt dat vocht in de huid veel sneller verdampt. Door dit vochttekort worden lijntjes/ rimpeltjes meer zichtbaar.

En die zijn niet alleen minder zichtbaar door het vochttekort, maar ook doordat je collageen en elastine door de UV straling is beschadigd. Zowel collageen als elastine zijn eiwitten die zorgen voor stevigheid in de huid. UV straling kan deze eiwitten beschadigen waardoor de huid haar elasticiteit en veerkracht verliest. Vergelijk het met een elastiekje dat te lang in de zon gelegen heeft. Het wordt poreus en slap.

Tot slot zien we ook een toename van pigmentvlekjes ontstaan. Pigmentcellen vermeerderen en verschuiven onder invloed van UV straling.

Dus we zien:

  • Grovere huid
  • Vochttekort
  • Verslapping
  • Pigmentvlekken

Maar gelukkig is er veel te doen om de opgelopen schade te herstellen, en dat doen we graag voor je bij Total Beauty.

In deze nazomer behandeling zitten 3 belangrijke pijlers:

1 PEELEN

Door de huid te peelen verdunnen we de verdikte huid. Dit maakt de huid direct gladder en pigmentvlekjes lichter. Bovendien wordt de huid door de peeling veel toegankelijker voor opname van werkstoffen.
Je kunt je voorstellen; hoe dikker een huid, hoe moeilijker werkstoffen daar doorheen komen. Dus dit is een belangrijke eerste stap. We kiezen hierbij voor een peeling op basis van AHA of Retinol.

2 VERSTEVIGEN

We brengen de spankracht van het collageen en elastine terug door gebruik te maken van Radiofrequentie. Radiofrequentie heeft de fantastische eigenschap dat het de collagene- en elastine vezels laat krimpen. Bovendien stimuleert het de doorbloeding enorm. Deze doorbloeding zorgt weer voor meer zuurstof naar de cellen in je huid waardoor die veel meer energie krijgen om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen op te ruimen.
Na de radiofrequentie zie je direct dat je huid steviger is.

3 HYRATEREN

Water, water, water! Dat heeft je huid nodig, dus dat is wat we hem geven. Hyaluronzuur is het wondermiddel hiervoor. Al onze merken hebben fantastische maskers in huis die deze krachtige werkzame stof bevatten en je huid gauw het vocht teruggeven om hem weer mooi te laten glanzen.

En terwijl dit masker zijn werk doet, kun jij in de tussentijd genieten van een ontspannende schouder/nek massage waarin je heerlijk kan zwijmelen en terugdenken aan die fantastische vakantie…

Wacht niet te lang, en start de nazomer goed voor jezelf en je huid door deze behandeling te ondergaan.
Niet alleen omdat het goed is voor je huid op dit moment, maar ook voor later. Want met een gezonde huid leg je een basis voor de nieuwe huidcellen die nog moeten worden geproduceerd in de weken erna. Dat houdt hem langdurig gezond en mooi.

De behandeling duurt 90 minuten, de prijs is € 150,00.

Klik hier om deze behandeling direct te boeken en kies voor: Total Beauty Treatment After Summer.

Boek je hem in de maand augustus en september dan ontvang je bij het afrekenen 10% korting.

Je hebt maar 1 huid, wees er zuinig op!

Blog geschreven door Monique Gielissen

 

 

Deel dit bericht: