TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Wat kun je zelf thuis doen om je huidconditie optimaal en zo mooi mogelijk te houden?

Één van de dingen die je makkelijk thuis kan doen is gezichtsgymnastiek.
In onderstaande filmpjes leggen wij uit welke oefeningen er onder andere zijn en hoe je ze zelf kan toepassen.

Gezichtsgymnastiek a 2013. Gezichtsgymnastiek bestaat al vele jaren, in 2013 heeft Merle al eens een filmpje opgenomen dan ondertussen al vele malen is bekeken.

 

Gezichtsgymnastiek a 2020. Er zijn vele technieken en oefeningen bij gekomen op het gebied van de gezichtsgymnastiek, Monique demonstreert de AOUIX oefeningen.

 

 

 

 

 

 

 

De filmpjes van gezichtsgymnastiek laten zien hoe je je huid tot in de diepe lagen kunt stimuleren.
Daarnaast kun je dat uiteraard op meer manieren doen.

Wat altijd veel invloed heeft op het hebben van een mooie huid is het peelen/ exfoliëren van dode huidcellen. Peelen kan door middel van fruitzuren, door enzymen, door scrubdeeltjes of door een combinatie ervan.

Tijdens de behandelingen in onze kliniek passen wij de manier waarop of waarmee wij peelen altijd aan aan het huidtype. Dat kan heel mild zijn, maar ook heel pittig wanneer we bijvoorbeeld microdermabrasie of de fruitzuurpeelings van Pascaud inzetten. Zeer effectief en mooi, maar niet altijd voor iedereen geschikt.

Voor thuis is meer voorzichtigheid geboden. Daarom als volgt:

Dunnere (vaker gevoelige) huid
Heb je een dunnere huid, die vaak wat roder is en soms wat schilfertjes vertoont dan is het goed te kiezen voor een mildere peeling. Je huid is al wat dunner, dus daar hoeft een peeling niet te intensief voor te zijn, want let wel; Peelen betekent dat je ‘er wat van af haalt’.
Schat voor jezelf goed in dat je dit niet te intensief doet.

Geschikte peelings voor dit huidtype zijn:
Enzym Peeling van Pascaud (https://hebjehuidlief.nl/pascaud/pascaud-enzyme-peel/).
Active  Exfoliant 7% Sensitive van !QMS (https://hebjehuidlief.nl/qms/qms-dermabrasive-gel/).

Dikkere (vaak  stevigere) huid
Is je huid dikker en steviger, vaak met wat grovere poriën en een verminderde doorbloeding dan mag je voor een intensievere peeling kiezen.

Geschikte peelings hiervoor zijn:
Salicylic Exfoliator van Pascaud (https://hebjehuidlief.nl/pascaud/pascaud-salicylic-exfoliator/). Een peeling die ook nog eens heel goed op het verminderen van puistjes werkt.
Active Exfoliant 11%  van !QMS (https://hebjehuidlief.nl/qms/qms-exfoliant-fluid/).

Alle peelings zorgen voor een gladdere huid, fijnere poriën, minder fijne lijntjes en een mooie glans!

Na peelen komt voeden!

Na een peeling is je huid enorm toegankelijk (en hongerig) naar voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen, maar ook dorstig naar vocht.
Daarom is het heel slim om hier na het peelen gebruik van te maken.
Dit kun je doen door het gebruik van serums en/ of maskers.
Ben je fan van Pascaud dan kun je kiezen om het vocht in je huid aan te vullen met het Hydrating serum dat enorm rijk is aan hyaluronzuur (https://hebjehuidlief.nl/pascaud/pascaud-hydrating-serum/).
Daarna kun je de voedingstoffen aanvullen met het Hydrating mask (https://hebjehuidlief.nl/pascaud/pascaud-hydrating-mask/).

Gebruik je liever !QMS dan kun je kiezen om de dag- en nachtcollageen serums te gebruiken. Het collageen in deze serums hebben een enorm vochtbindend vermogen!
Voor de gevoelige huid gebruik je de Day Collagen Sensitive voor overdag (https://hebjehuidlief.nl/qms/qms-day-collagen-sensitive-med/) en de Nigth Collagen Sensitve voor de nacht (https://hebjehuidlief.nl/qms/qms-med-night-collagen-repair/).

Heb je een normale huid dan kun je kiezen voor Day Collagen (https://hebjehuidlief.nl/qms/qms-day-collageen/) voor overdag en de Night Collagen (https://hebjehuidlief.nl/qms/qms-med-day-collagen-protection/) voor de nacht.

Voedingstoffen vul je uit deze lijn perfect aan met het heerlijke Power Firm masker (https://hebjehuidlief.nl/qms/qms-relax-o-firm-mask/).

NB:
Alle genoemde maskers in deze blog zijn geschikt om de hele nacht te blijven zitten.
Een peeling dien je ten alle tijden van je huid te verwijderen.

Dit zijn extraatjes die je gedurende de tijd dat we er niet voor jullie kunnen zijn thuis zelf toe  kunnen passen.

Alle producten zijn verkrijgbaar in onze webshop.
Op dit moment versturen wij alle producen gratis naar jullie op.
Bovendien ontvangen jullie ook nog een mooi cadeau bij een bestelling vanaf € 75,00:

 

Zijn er nog vragen, of heb je behoefte aan een iets gerichter persoonlijk advies dan neem gerust contact met ons op. We zijn elke dag bereikbaar via de mail. Wil je ons liever persoonlijk spreken dan zijn wij hiervoor bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Veel liefs,

Team Total Beauty

Deel dit bericht: