TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Fabels en feiten over zonnen. Video!

Voor de videoblog klik op de onderstaande video:

 

1. Met een hoge SPF kan ik volstaan met één keer smeren.feiten en fabels over zonnen

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die een hogere SPF gebruiken, neiging hebben minder vaak en minder dik te smeren. Dit met alle risico’s van dien. Om de UV bescherming hoog te houden is het belangrijk elke twee uur (bij zeer gevoelige huidtypes adviseer ik elk uur) een nieuwe laag aan te brengen.
Dit is bij elk UV filter belangrijk, zelfs als deze waterproof beweert te zijn. Zwemmen, afdrogen en transpireren verzwakt de filtering van UV aanzienlijk en gaat dus ten koste van de bescherming.

2. Met een UV filter bruint de huid niet

Met zonbescherming bruint de huid juist mooier, omdat hij niet eerst verbrandt. Bovendien vervel je minder snel waardoor je geen roze vlekken krijgt op de plek waar de huid verveld is.
Ik moet toegeven dat een juiste manier van zonbescherming enig geduld vergt, maar het geschenk hiervan is een mooie, diepere egale bruine teint welke langer aanwezig blijft.
Vooral als u uw huid twee keer per week een peeling geeft en hierna goed hydrateert heeft u het langst profijt van uw zomerse teint.

Wanneer uw huid niet voldoende bescherming krijgt tegen UV verweert deze zich door het pigment niet egaal te verdelen, maar gebundeld in vlekken. Hierdoor ontstaat zichtbare zonschade  (sproeten en pigmentvlekken) en onzichtbare zonschade (pigmentvlekken die zich dieper in de huid vormen en na een bepaalde tijd zichtbaar worden). Ook krijgt de huid sneller rimpels en ontstaat er eerder verslapping doordat UV schade ook collageen aanmaak remt .

 

3. Wie in de schaduw zit heeft geen zonbescherming nodig

Helaas, zand reflecteert 17% van het UV licht. Veel mensen denken dat water de hoogste reflectie geeft maar gewoon zitten in de schaduw op het strand of op het terras geeft ook veel UV weerkaatsing naar uw huid toe. Zelfs gras en gebouwen reflecteren zonlicht en ja, zelfs binnen en in de auto ontvangt u de UV stralen op uw huid.

 

4. Ik kan gemakkelijk mijn zonnebrandcrème van vorig jaar nog gebruiken.

Geen marketingpraatje: zonfilters zijn na een jaar minder stabiel, dus minder veilig. Daarbij geldt dat normaal gesproken een zonneproduct alleen zijn werk doet bij royaal en regelmatig smeren. Drie volle eetlepels is bij de normale zonneproducten geen overbodige luxe. Dan pas kan de beloofde bescherming van veel UV filters gehaald worden.  Dit betekent dat er een mesdikke (witte) laag op de huid moet worden aangebracht. Dit is dus helaas misleidend, omdat bijna niemand met een witte laag zonnebrandcrème rond gaat lopen.
Het mooie van het zonneproduct en tevens dagcrème van Pascaud (UV Defense) is dat deze al met dun aanbrengen een UV filter van 60 kan behalen. U kunt hem dus ook voor het hele gezin veilig en makkelijk gebruiken. Voor het lichaam is in deze lijn de Sunscreenspray ontwikkelt.

 

5. Ik krijg minder schade als ik eerst een paar keer onder de zonnebank ga als voorbereiding op de zon.

De zonnebank straalt zeer veel UV-A straling uit. Deze heeft geen enkele invloed op de stimulatie van pigment in de huid. Voorbruinen door middel van de zonnebank heeft dus geen enkele zin; het verbrandingsgevaar blijft even groot. Beter is de huid langzaam te laten wennen aan de zon en dus verbranden te voorkomen. Dit kunt u doen door eerst minder lang in de zon te zitten (zeker niet tussen 12:00 uur en 15:00 uur) met uw hoge UV filter en het langzaam uit te breiden in de tijd van zonnen met een UV filter. Even voor de duidelijkheid: het is niet zo dat de zon geen schade meer aan de huid toebrengt als deze niet verbrandt. Zeker als u (onderhuidse) wondjes op uw huid heeft of een licht huidtype  heeft, heeft  u zeer snel kans op levenslange schade zoals pigmentvlekken en veroudering van de huid. Ook bepaald medicijngebruik kan versnelde pigmentvorming veroorzaken in de zon. Lees hiervoor uw bijsluiter.

 

6.  Supplementen voor snelle bruining van binnenuit zorgen ervoor dat mijn huid minder schade krijgt.

Ja! Als ik u voor deze en de komende zomers iets verjongends kan aanraden is het bruining van binnenuit! Doordat de huid (voortijd) meer pigmentatie aan gaat maken zal de huid dus mooier en egaler bruin worden met minder schade en pigmentvlekken!

Een goed product hiervoor is Bronzestim :voedingssuplement voor zonnen

 • Versnelt de bruining van uw huid

 • Mooiere bruining van uw huid

 • Betere pigmentaanmaak

 • Beschermt uw huid van binnenuit tegen UV stralen

 • Bevat huidbeschermende anti oxidanten ( verjongend en voorkomt pigmentvlekken)

Als we het toch over voedingssupplementen hebben:  Veel vitamine C helpt dan niet om een betere en snellere bruining te krijgen, maar is naast heel verjongend voor de huid, ook een goede ondersteuning tegen de vorming van pigmentvlekken!

 

7. Van sommige kruiden en parfum kun je pigmentvlekken krijgen

Ja, pas op met producten met citrusvruchten, rozemarijn, tea tree, vijg, lavendel, Sint Jans kruid, bergamot en angelica. Deze stoffen kunnen de aanmaak van pigmentvlekken namelijk verergeren. Parfum raad ik u  in de zomer aan op uw kleding aan te brengen.

 

8. Blijft het wel leuk?

Om u wat moed in te spreken kan ik u het allergrootste en welverdiende geschenk beloven als u uw zonbescherming op de juiste manier en consequent blijft uitvoeren! U zult lang rimpelvrij en strak in uw vel blijven met geen of minder pigmentvlekken.
De laatste onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat de hoofdoorzaak van huidveroudering de zon is. Wanneer u uw huid goed verzorgt is een mooie roze teint met een beetje blush hier en daar veel jong ogend dan een bruine droge huid met vlekken.

9. Dus het kan wél simpel en effectief?

Ja, het is dus eigenlijk heel simpel te doen zonschade te voorkomen, mits u consequent bent:

Van binnen uit 1 stap:
Begin twee weken voordat u op vakantie gaat met Bronzestim en gebruik dit gedurende de zomerperiode. Eventueel neemt u extra C&C voor nog meer verjonging en bescherming.

Van buiten af 2 stappen:
Stap 1:
UV Defense het hele jaar als dagcreme gebruiken en wanneer de zon er aankomt deze buiten om de twee uur  dun herhalen. Eventueel kunt u pigmentvlekken extra beschermen en camoufleren door gebruik van  de Covercream hier (plaatselijk) over aan te brengen. Deze reflecteert overig UV licht en egaliseert tegelijkertijd uw gelaat. Wanneer u vindt dat u snel glimt van zonneproducten
kunt u uw gezicht gerust daarna afpoederen. Dit voorkomt ook dat het zonneproduct in de ogen komt waardoor branderige ogen kunnen ontstaan. Door het afpoederen voorkomt u ook dat door transpiratie de UV bescherming niet op zijn plek blijft. In de zon is een leuke zonnehoed en zonnebril niet alleen een eyecatcher deze zomer, maar ook een extra bescherming en het voorkomt expressierimpels door het knijpen met de ogen tegen de zon.

Stap 2:
2x per week scrubben van gezicht en lichaam en elke avond hydrateren en herstellen van gezicht en lichaam.

Als laatste: Kijkt u eens naar Hollywood sterren: ziet u er meer met een blanke of een bruine huid ??

 

!! Sun care zomeractie:

zonnebrandcreme tegen rimpels aanbieding UV Defense Pascaud

Nog even en we kunnen weer volop gaan genieten van de zon. Voor een jong blijvend uiterlijk kunt u dit het best verstandig doen, waarbij een goed beschermde huid voor zich spreekt.

Pascaud heeft zoals boverngenoemd 3 verjongende zon producten die perfect zijn te gebruiken wanneer u goed beschermd van de zon wilt genieten en toch een mooie gebruinde teint wilt krijgen:

 • Bronzestim – Voedingssupplement voor bescherming tegen de zon van binnenuit en versnelde bruining
 • UV Defense – Dagcrème met hoge UV bescherming (Spf 60)
 • Sunscreenspray – Lichaamsspray met hoge UV bescherming (Spf 30)

 

En leuk meegenomen: u ontvangt gratis een handige UV Index Sleutelhanger en een leuke Strandtas bij de Pascaud Suncare producten!

 • Bij aanschaf van 1 suncare product ontvangt u een UV Index Sleutelhanger
 • Bij aanschaf van 2 suncare producten ontavngt u een Strandtas
 • Bij aanschaf van 3 suncare producten ontvang u een UV Index Sleutelhanger én een Strandtas

 

Huidverjongingsblog van Monica Pachter, anti-ageing en acné-specialist. Copyright.

Deel dit bericht: