TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Zon schade en stress samen voorkomen geeft een jonge huid!

Summer Spirit, zal het nu dan toch eindelijk gaan gebeuren?

Het ware zomer gevoel met zon, zee, strand en terrasjes. Lange zwoele zomerdagen, én…. onze rust. Want deze Summer Spirit staat in het teken van rust. Rust is namelijk van onschatbare waarde voor ons lichaam maar ook voor onze huid!

Wij als anti-ageingspecialisten zijn extra alert in de zomermaanden hoe de huid zich ontwikkelt. Maar ook of er voldoende zonbescherming word gebruikt. Uw specialist zal hier de nodige aandacht aangeven zodat u heerlijk van de zomer en de rust kan gaan genieten. Er wordt voor u gezorgd!

Zodra de zon begint te schijnen is het eerste wat je denkt.. naar buiten. Je word weer actief om te gaan bewegen, vers fruit is volop aanwezig. Vers fruit zit vol met flavonoïden en carotenoïden, echte anti-oxidanten.

Zon en rimpels

Tweeling . De één heeft jaren voor een groot raam gewerkt met veel uv toelating, de ander heeft altijd haar huid goed beschermt voor UV stralen
Bron dr. Jetske Ultee

Rimpelvorming kan je aanpakken door veel fruit te eten. Extra belangrijk zijn hierin rood en blauw fruit. Maar ook door versgeperst vruchtensap te drinken, suikers te minderen en en hoge zonbescherming tegen UV-A en UV-B stralen aan te brengen. Er is nog steeds niet veel bekend over wat suiker met ons lichaam doet. Als we gaan kijken naar onze huid heeft suiker een hoog aandeel in cellulite en rimpelvorming. Suiker zorgt namelijk voor verklevingen waardoor er in de huid minder af- en aanvoer is. De huid heeft een veel mindere werking gekregen.

Even terug naar de carotenoïden. Of je nu een lichte of gekleurde huid hebt, naarmate je meer carotenoïden binnen krijgt, krijg je vanzelf een mooie bruine teint. De meeste carotenoïden die we binnen krijgen komen uit planten, die maken die namelijk aan voor bescherming tegen de zon. En dat is nou net wat wij ook willen! Anti-oxidanten beschermen tegen de UV-B stralen, die zorgen voor de bruine kleur in de huid maar ook dat we gaan verbranden.

images (1)Rust tegen stress

Stress is een ware epidemie in ons leven. Ook niet zo gek als je ziet hoe groot de prestatiedruk maar ook de sociale druk is. Dit zorgt natuurlijk niet voor een rustig en evenwichtig leven. Maar wat denk je van onze vitamine en mineralen? Zo raken we wel door onze reserves heen!

Wat stress al wel niet met je lichaam kan doen. Hier is nog niet zo veel over bekend en dat is jammer want het is wel belangrijk. Bij stress komen er bepaalde stoffen vrij zoals vrije radicalen, adrenaline, en cortisol. Als deze stoffen geen tegenhanger krijgen, dan worden deze tegenhangers uit onze vitaminen en mineraalreserve gehaald. Zo raakt onze voorraad beetje bij beetje op. Vullen we dit niet op tijd zelf aan, dan raakt onze batterij op een  gegeven moment leeg.

Een belangrijke stof om wel die rust te krijgen is Melatonine. Melatonine is een stof die veel van onze lichaamsfuncties beïnvloed. Namelijk ons immuunsysteem, de menstruatiecyclus, gaat stress tegen en is daarnaast ook een hele sterke anti-oxidant. Dus beschermt ook nog eens tegen de zon!

 

 

 

Hieronder vind u een Summer Sprit voor je brein. 10 minuten rust per dag, is een mini vakantie voor je brein! Dit kan op ieder moment van de dag, wanneer u het zelf wilt. Maar met dit beetje extra rust, maakt het lichaam beter Melatonine aan, en kunt de stress van de dag weer goed aan!

Minivakantie meditatie tegen stress en voor een jongere huid

summer 1

Voorbereiding

Creëer een rustige plek, waar je gemakkelijk kunt zitten, alert, maar ontspannen met een rechte rug
Zet de telefoon uit en zorg dat je niet gestoord kunt worden
Zet je horloge of kookwekker op 10 minuten

Inchecken

Haal vijf keer diep adem, in via de neus en uit via de mond. Sluit daarna je ogen
Word je bewust van je lichaam op de stoel of het kussen, en van je voeten op de vloer
Loop met aandacht langs je lichaam. Welke delen voelen ontspannen en voelen prettig? Welke delen niet?
Hoe voel je je? In welke stemming ben je?
Je aandacht richten

Waar in je lijf voelt het rijzen en dalen van je ademhaling het beste?
Geef elke ademhaling aandacht. Hoe voelt het? Ritmisch en soepel of juist schokkerig?
Tel in gedachten je ademhalingen, terwijl je aandachtig het rijzen en dalen volgt: 1 voor inademing, 2 voor uitademing. Ga zo door tot je bij 10 bent
Herhaal deze cyclus vijf tot tien keer

Afsluiten

Laat je focus los; je geest mag zo druk of rustig zijn als je zelf wilt
Breng je aandacht terug naar je lichaam op de stoel of het kussen en je voeten op de vloer
Open rustig je ogen en ga staan als je er klaar voor bent

 

 

Binnenkort komt deze meditatie op video!!

Lees snel de actie voor de zonneproducten via deze link! 

 

Met zonnige groet,

Monica-Pachter-van-Total-Beauty-95x95

Monica Pachter,

Uw anti ageing en acne specialist van Total Beauty

Deel dit bericht:

57 thoughts on “Zon schade en stress samen voorkomen geeft een jonge huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *