TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Wallen onder de ogen verwijderen

Wallen onder de ogen verminderenwallen onder de ogen behandelen

Wallen onder de ogen zijn verdikkingen onder één of beide ogen veroorzaakt door een vocht- of vetophoping, verslapping van de huid onder de ogen of een donkere kring.
Vet aanmaak onder de ogen is vaak een erfelijke aanleg.

Hoe kun je wallen voorkomen?

U kunt het volgende doen om wallen te voorkomen:

  • Wallen door cosmetica. Het kan zijn dat u door verkeerd cosmetica gebruik wallen heeft gekregen. Er kunnen bijvoorbeeld stoffen in zitten zoals parfum of zuren welke irriterend op uw oogzone werken. Mijn tip aan u is een maand géén creme rond uw ogen te gebruiken. Na een maand adviseer ik u eerst één oog met een zachte oogcreme te behandelen en na een paar dagen pas het andere oog. Zo kan u zien of u een reactie op de oogcreme heeft.
  • Gebruik de juiste oogverzorging om de circulatie te verbeteren rond de ogen. Een goed voorbeeld is Pascaud Eyeduo. Deze geeft u een frisse oogopslag door de drainerende plantaardige stof Ogentroost. Breng oogcremes niet te dicht bij de oogrand aan. Het product verspreidt zich vanzelf.
  • Krijg genoeg slaap. Te weinig slaap vermindert de circulatie en verhoogt de kans op vochtwallen en donkere kringen
  •  Eet gezonde voeding, controleer of u al uw vitamines binnen krijgt. Belangrijke vitamines bij wallen of ter voorkoming van wallen zijn onder andere vitamine K, B6, B12 en vitamine C. Ook Ijzer is belangrijk voor het voorkomen van een donkere waas onder de ogen.
  • Ontgiften. Vier keer per jaar een milde ontgiftingskuur is aan te raden. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd.
  • Stimuleer de circulatie ook van binnenuit. Voedingssupplement Circuvene  bevordert de circulatie van vocht en doorbloeding sterk.
  • Bezoekje aan de huisarts? Heeft u ineens wallen onder de ogen en heeft u meerdere ziekteverschijnselen zoals moeheid of dikke enkels?Dan is mijn advies even langs de huisarts te gaan. Wallen onder de ogen kunnen namelijk veroorzaakt worden doordat u een te traag werkend orgaan heeft. De schildklier of nieren zijn hier een voorbeeld van.

Hoe kun je wallen behandelen?

  • Vetophopingen onder de ogen moeten operatief verwijderd worden, wilt u eraf komen. Toch is een wal onder het oog vaak een combinatie van vocht en vet. Wanneer het vocht gedraineerd wordt, zal dus de wal toch verminderen.
  •  Vochtwallen kunnen behandeld  worden door met een softlaser diep te circuleren en te verstevigen. Met de speciale Softlaser kan de circulatie van vocht en doorbloeding op een dieper niveau beïnvloed worden. Deze veilige methode geeft langdurig resultaat door een  kuur van 10 behandelingen.
  • (Tijdelijk) camoufleren kan eventueel veilig met de Pascaud Covercream. Deze is verkrijgbaar is 10 huidstinten en oogt heel natuurlijk.

 

Blog over huidverjonging van Merle Bruijl, anti-ageing specialiste

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *