TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Rokershuid verbeteren. Video!

Tips voor het verjongen van de rokershuid.

Voor de videoversie van deze blog klikt u hieronder op de film.

 

 

Video Blog:

 

 

 

Tekstuele blog:

U weet waarschijnlijk heel goed dat roken slecht is voor de gezondheid en voor de huid. U bent misschien bezig te stoppen of bent net gestopt of het is nu nog niet het juiste moment voor u om te stoppen met roken.
Natuurlijk adviseer ook ik u te stoppen met roken. Maar dat is niet altijd zo makkelijk als gezegd. Ik ga u daarom uitleggen wat u kunt doen in de periode dat uw huid nog beïnvloed wordt door roken, zodat u uw huid optimaal kunt verjongen ondanks dat sigaretten een rol spelen.

 

Als eerste de uitleg over wat er met de huid gebeurt al u rookt.

Er zitten meer dan 4000 giftige stoffen in sigarettenrook welke zorgen voor het versneld verouderen van de huid.

Deze stoffen veroorzaken onder andere de volgende kenmerken:

 • Grauwere huid: Vaatwanden worden door invloed van roken vernauwd in de huid. Hierdoor kunnen zuurstof en andere voedingsstoffen slechter naar de huid getransporteerd worden. Dit veroorzaakt een grauwere huid maar ook een
 • Dunner wordende huid: Door de mindere toevoer van bloed wordt collageen sneller afgebroken. Dit veroorzaakt weer:
 • Meer rimpels in het gelaat. Iemand die 15-20 sigaretten per dag rookt heeft meestal net zoveel rimpels als een niet roker die 20 jaar ouder is. Ook wordt de kaaklijn sneller zichtbaar en ontstaan er de bekende verticale rimpels rond de mond en op de wangen.
 • Couperose: Uiteinden van de vaatwanden, ook wel haarvaten genoemd worden ook dunner waardoor ze sneller “knappen”. Gevolg hiervan is couperose. dit uit zich door zichtbare rode draadjes op vooral wangen en decolleté.
 • Gele teint: Nicotine geeft een gele teint aan de huid.
 • Meeëters: Door de roetdeeltjes die terecht komen op de huid worden de huidporiën verstopt. Meeëters uiten zich sneller op onverwachte zones bijvoorbeeld de jukbeenderen. De rest van de huid kan juist erg droog zijn doordat het evenwicht in de huid verstoord is.
 • Kaalheid: Door de verslechterde toevoer van bloed in het lichaam worden ook de haarzakjes minder doorbloed. Dit kan vervroegde kaalheid veroorzaken.

 

Maar nu: wat kunt u er aan doen de kenmerken in de tussentijd te lijf te gaan?

 1. Doorbloeding naar de huid stimuleren. Zoals hierboven staat uitgelegd wordt de doorbloeding verminderd, waardoor de huid niet genoeg voedingsstoffen en  zuurstof krijgt. De Passage is een verstevigende en verjongende combinatie van lymfedrainage en bindweefselmassage die uw doorbloeding weer beter laat circuleren. Uw huid wordt weer roze van kleur en uw huid wordt gestimuleerd collageen aan te maken.
 2. Vitamine en anti- oxidanten tekort aanvullen: elke sigaret breekt 100mg vitamine C af. Met een normale dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kunt u dit tekort niet aanvullen. Ook niet door wat extra fruit te eten. Vroeger adviseerden wij 6000 mg biologische vitamine C in te nemen. Nu is dit makkelijker gemaakt voor u door Cell-Xtra! Deze geconcentreerde anti oxidant helpt u beschermen tegen de giftige stoffen (oxidanten) van het roken. 2 Cell Xtra per dag raden wij daarom aan u aan.
 3. Verdere vitamines die inwendig tekort zijn kunt u veilig aanvullen met de Collagen Boosterbox. Deze combinatie voedingssupplementen verjongen uw huid van binnen uit. Het vult rimpels op en laat uw huid jonger ogen.
 4. Ontgift uw lichaam 4 x per jaar met Deto-X. Een ontgiftingskuur welke op een milde wijze uw lever, nieren en bloed reinigen zonder dat u er een dieet voor hoeft te volgen. Afvalstoffen worden afgevoerd en  vitamines worden nog beter opgenomen.
 5. Peel uw huid professioneel: Om de gele en grauwe teint te verminderen en de huid te verjongen raad ik u aan regelmatig een dieptepeeling te ondergaan. Deze kunt u doen door een professionele diepte peeling waarbij uw huid in één week vernieuwt door een vervellingproces of peelingen die eens in de maand of paar maanden gedaan kunnen worden. Grove poriën worden verminderd, fijne rimpels worden direct minder en uw teint wordt weer stralend.
 6. Peel uw huid thuis: Door uw huid 2 a 3 x per week thuis op de juiste manier en met de juiste werkstoffen te peelen kunt u de meeëters verminderen en uw teint ook verbeteren.
 7. Boost uw huid: 4x per jaar een 24 ampullenkuur geeft u in 24 dagen een vernieuwde huid! Elke avond één ampul op uw huid verjongt uw huid elke nacht opnieuw.
 8. Diepte herstel van uw huid:   Door vitamines en hyaluronzuur in de diepe lagen van de huid te brengen  (lederhuid) is snel herstel van de huid te realiseren. Rimpels verminderen in het gezicht, hals en decolleté en uw huid word zichtbaar gladder binnen drie kwartier!
 9. Couperose verwijderen: Door een snelle en effectieve methode kunt u snel en veilig van uw couperose afkomen. Weg is weg en blijft ook weg!

 

 

Wanneer u vragen heeft met betrekking tot deze blog kunt u altijd contact met mij opnemen door het contactformulier in te vullen. U krijgt dan persoonlijk een antwoord op uw vragen. Veel succes!

 

Blog over huidverjonging van Merle Bruijl.

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *