TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Rimpelvuller uit de handel genomen

De rimpelvuller Novabel blijkt niet alleen het gezicht glad te strijken maar ook pijnlijke huiduitslag, blauwe plekken en zwellingen te veroorzaken. Om die reden is het product van de markt gehaald.
Fabrikant Merz introduceerde het van algen gemaakte product afgelopen januari. Sindsdien zijn zo’n 12.000 mensen in zeven Europese met de vuller behandeld.

Respons
Van de mensen die Novabel in het gezicht gespoten hebben gekregen, zouden er 70 klachten hebben gehad. Bij 40 van hen ging het volgens de fabrikant zelf om een lichte respons, die snel wegtrok. 30 personen hadden echter meer last en drie van hen hielden er granuloom aan over, een ontstekingsreactie.
De Medicines and Healthcare Products Regulatory Authority (MHRA) verzocht het bedrijf hierop de rimpelvuller uit de handel te nemen, waar gehoor aan gegeven werd.
Merz hoopt het product nu zo aan te passen dat het in de toekomst opnieuw gebruikt kan worden.

Natuurlijk alternatief
Regelmatig komen dit soort problemen voor met (vooral nieuwe) vulmiddelen. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke rimpelcorrectie waarmee je dit soort risico’s volledig uitsluit.

Total Beauty schoonheidskliniek vindt dat iedereen vrij is in haar keuzes hoe zij een jonger uiterlijk willen creëren, maar wil al haar cliënten wel volledig informeren..

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *