TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Kan uw huid lui worden van cosmetica?

U herkent het volgende waarschijnlijk vast wel: Lipbalsem verslaving; elk kwartier bij smeren, omdat steeds de droge huid terug komt.. Of een huid die jaren lang een vette creme heeft gekregen, maar zelfs babyolie de huid geen comfort meer geeft…

Hier kun je waarschijnlijk spreken van een minerale olie verslaving van de huid. Over minerale oliën zijn de meningen verdeeld. Ik zelf ben er geen voorstander van, omdat ik denk dat er vele betere alternatieven zijn.  Je wil namelijk ook een bepaalde doorlaatbaarheid hebben van de huid en de huid stoffen geven welke de huid laten herstellen.

Minerale oliën sluiten de huid af. De vochthuishouding wordt snel verhoogd, maar wanneer het product weg is is deze ook weer al vanouds waardoor weer opnieuw gesmeerd moet worden. Een zekere verslaving.

Los van Minerale oliën kunt u bij het gebruiken van hoogwaardige cosmetica en cosmeceuticals de huid niet lui maken omdat u haar verwent. Het kan wel zijn dat de huid uit balans is en met een bepaalde stof niets kan omdat eerst de huid weer in balans moet zien te komen.
Verder kijk ik nooit naar de leeftijd van een cliënt maar wel naar de huidleeftijd. Zo kan het zijn dat een vrouw van 25 een intensiever huidplan nodig heeft dan een huid van bijvoorbeeld 35 jaar. Ik denk dat  huidverbetering het beste met fitness kan worden vergeleken. Door afgestemd te trainen is het lichaam het snelst in shape. Zo is het ook met huidverbetetering. Ga je werkstoffen toedienen waar de huid nog niets mee kan door de slechte conditie krijg je net als te snel teveel sporten een averechts effect. Het is daarentegen niet minder belangrijk niet te laat de juiste voeding aan uw huid te geven net als bij het lichaam het geval is. Een professioneel advies is hierbij belangrijk.

Heeft u een droge huid dan is Vernix Casaosa mijn advies aan u: zie en geloof! Een gladdere huid met minder tot geen droogtelijntjes is het resultaat. Het Hydrating Serum eronder maakt het subliem.

Nieuws van Merle Bruijl.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *