TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Hoe verbeter je je nachtrust?

 Voldoende slaap voor een goede gezondheid!

 

 

Bent u ook nog zo moe wanneer u in de ochtend op staat?

Veel Nederlanders geven aan dat ze te weinig slapen en wanneer ze op staan nog steeds moe zijn. Ook overdag is het moeilijk om dan goed geconcentreerd te zijn en je ogen nog open te houden.

Om een gezond lichaam en een mooie huid te krijgen is voldoende slaap essentieel! Gemiddeld 8 uur slaap per dag is nodig om uit te rusten, wanneer u te weinig slaapt merkt u wel aan uw lichaam dat het niet helemaal fit is. Wanneer uw lichaam of geest dit al aangeeft kunt u wel nagaan dat de organen en levensfuncties ook minder werken.

Een goede nachtrust zorgt voor een mooiere huid!downloads (1)

In je slaap herstelt je lichaam zichzelf, het zorgt ervoor dat je immuunsysteem versterkt en cellen kunnen herstellen. Door slaapgebrek ben je vatbaarder voor een griepje of een verkoudheid. Ook leidt slaapgesprek sneller tot huidveroudering, de eerste uren van diepe slaap zijn erg belangrijk. Als je te weinig slaapt daalt de groeihormoonspiegel en komt er een verhoging van het stresshormoon cortisol, ondertussen weten we allemaal wel dat stress geen onderdeel is voor ons lichaam en huid!

Door een grotere hoeveelheid cortisol krijg je sneller huidontstekingen zoals acne, eczeem en psoriasis.

 

Hoe minder slaap wij krijgen, hoe meer collagene en elastine vezels worden aangetast, en juist deze vezels zorgen voor een stevige huid met minder rimpels. Dus een goed excuus om te gaan slapen is dat onze huid ervan opknapt!
Wanneer je last hebt van vochtwallen of donkere kringen onder je ogen kan dit ook een gevolg zijn van slaapgebrek, is het je al eens opgevallen dat wanneer je een aantal dagen goed hebt geslapen je er dan beter uitziet dan wanneer je een slechte nachtrust hebt gehad? Let er maar eens op!

 

Slaapgebrek kan lijden naar overgewicht.ik ben zo moe

 

Nog een heel goed excuus om goed te slapen is dat slaapgebrek ook onze eetgewoonte aantast, wat kan lijden naar overgewicht. Wanneer je te weinig slaapt maakt je lichaam een eetlust bevorderend hormoon aan, hierdoor gaan wij overdag dus meer snakken naar koolhydraten en producten waar veel suiker in zitten. Ook is het erfelijk bepaald hoe ons lichaam zich vormt, maar dit is dus wel te beïnvloeden door voldoende slaap.

 

Tips voor een betere nachtrust.

Hieronder vindt u enkele tips voor een goede slaap en de grootste kans op een kreukelvrij gezicht.

  • Gebruik een satijnen kussenhoes, hierbij heb je minder kans op rimpels omdat de kussensloop zachter is en meer glijdt heb je minder kans op “kreukels” in je gezicht.

  • Gebruik 1 a 2 uur voor het slapen gaan geen elektrische apparaten meer zoals: tv kijken, mobiele telefoon, e-reader, pc, laptop of tablet. Hierdoor krijgt je lichaam minder prikkels en kan je beter in slaap komen.

  • Vermijd 1 a 2 uur voor het slapen gaan lichamelijke of geestelijk inspanning zodat je lichaam kan herstellen en rustig worden voor het slapen gaan.

  • Probeer elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan.

  • Roken, cafeïnehoudende dranken, alcohol en zware maaltijden kunnen ervoor zorgen dat je minder goed inslaapt of langer wakker blijft, daarentegen is een kop warme melk of rustgevende thee wel erg goed voor het slapen gaan!

 

Zo ziet u maar weer dat voldoende slaap erg belangrijk is voor een gezond lichaam en een stralende huid!

 

 

 

Dit vind u misschien ook wel interessant:

 

Beauty Pillow aanbieding

    Slaap je mooi! Beauty Pillow, het anti ageïng kussensloop. Meer info.

 

 

P1051667-300x284  Kan uw huid lui worden van cosmetica? Klik hier!

 

 

bijwerkingenbotox-95x95

    Rimpelvuller uit de handel genomen. Lees hier waarom. 

 

downloads

Voedingssupplementen tegen vermoeidheid;
      Het ene voedingssupplement is de andere niet. Lees hier hoe dat zit.

 

 

Deel dit bericht:

1 thoughts on “Hoe verbeter je je nachtrust?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *