TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Hoe reinigt u uw huid op de juiste manier?

Uw huid reinigen is heel belangrijk voor uw gelaatsverzorging. De huidproducten kunnen zo optimaal werken in uw huid.

Gelaatsreiniging moet elke ochtend en avond gebeuren zodat u alle vuil weghaalt die zich tijdens de dag of nacht op uw huid heeft vast gezet.
Was als eerste uw handen voor u uw gelaat reinigt, anders brengt u vuil van uw handen op uw huid aan.
Neem gelaatsreiniger ter grootte van een handpalm en verdeel het eerst een beetje tussen uw handen voor uw het op de huid aanbrengt. Als u het op uw huid aanbrengt vergeet dan ook de hals en de decolleté niet. Het belangrijkste bij gelaatsreiniging is om het produkt werkelijk in te masseren. Denk aan wat u probeert te doen; u probeert make-up en vuil van uw huid los te maken, en uit de poriën te halen. Als u het er dus maar even over smeert zal het produkt dit niet doen. Laat het in de porieen smelten, masseer het werkelijk in, zeker als u ergens verstopte porieen hebt. Op zones zoals de kin en de neus moet u het product dus extra inwerken met je vingers.  

Het zal lijken of uw product in de huid verdwijnt zeker als uw huid een beetje droog is. De beste manier om nu het vuil eruit te halen is om u handen te bevochtigen en terug over de huid te masseren. U zal zien dat het produkt nu begint te emulgeren en dit heeft u nodig om al het vuil naar boven te halen en het makkelijk te verwijderen. De beste manier om het nu te verwijderen is om een gastendoekje te gebruiken dat u nat maakt met lauw- warm water ( u kunt ook een washandje gebruiken ) , op die manier exfolieert u de huid een beetje tegelijkertijd. Als u het thuis doet kan u het gastendoekje op uw gelaat drukken en alles weghalen ( in het voorbeeld word het weggeveegd). De huid zal nu heel zuiver aanvoelen en zelfs een beetje glanzen.

De Cleanser bijvoorbeeld kunt u bij behalve de droge huid ook gebruiken voor een vette of gemengde huid. Nu is uw huid klaar voor de volgende stap .

U kan nu uw dag of uw nachtcreme aanbrengen. Als u regelmatig exfolieert of peelt, wat u het best 1 tot 3 maal per week zou kunnen doen, moet u dat vlak na de gelaatsreiniging doen. Hiermee verwijdert u dode cellen en zet u uw huid aan jonge nieuwe cellen aan te maken wat uw huidverjonging aanzet.

Huidtip van Merle Bruijl.

Deel dit bericht:

50 thoughts on “Hoe reinigt u uw huid op de juiste manier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *