TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Grove poriën, is er wat tegen te doen?

De oorzaak van grove poriën is simpel: Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Hierdoor vermindert ook de stevigheid van deporiewandjes. Talg, make-upresten en andere vormen van vervuiling die hierin achterblijven, rekken de poriën op, waardoor ze in hogere mate zichtbaar blijven. Ook de zweetklieren in de huid vergroten, en door het slapper worden van de huid komen ze meer aan de oppervlakte te liggen.
De meest bekende werkzame stoffen welke kunnen helpen, zijn:

Fruitzuren
. Ze zorgen ervoor dat de dode huidcellen versneld opgeruimd worden, waardoor de poriën schoner blijven.
Bijpassende producten: 24 ampullenkuur
Bijpassende behandelingen: Glucopeelingen tijdens behandelingen, Carat Quatro

Retinol
(een vitamine A-zuurderivaat). Deze stof heeft net zoals fruitzuren het vermogen om de celvernieuwing een prikkel te geven waardoor dode huidcellen minder snel tot verstopping leiden. Bovendien geeft retinol het collageen een prikkel waardoor ook aan de stevigheid van de huid gewerkt wordt.
Bijpassende producten: 24 apullenkuur
Bijpassende behandelingen: Glucopeelingen tijdens behandelingen, Carat Quatro

Uv-filter
. Deze filter dient om het proces van collageen- en elastineafbraak onder de invloed van uv-straling te vertragen.
Bijpassende producten: UV Defense, Covercream

De schoonheidsspecialist
kan een Professionele Peeling toepassen. De peeling zorgt er niet alleen voor dat de huid voor langere tijd weer heel schoon is, maar de poriën zullen ook aanzienlijk krimpen en de huid zal weer steviger aanvoelen. Het mechanisme achter een peeling is dat die de huid zo sterk irriteert, dat er vanzelf meer collageen aangemaakt wordt. Het is het principe van het creëren van celvernieuwing met de vorming van collageen. Bovendien haalt een Professionele Peeling  een flinterdun laagje van de huid af. Hij zal hierdoor vervellen en eronder wordt een frisse huidlaag zichtbaar.

Tip van  Merle Bruijl.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *