TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Eet uw rimpels weg! Voeding voor een jonge huid.

Welke voeding maakt uw huid jong?

 

In de huidige tijd waarin wij leven verandert er veel, zo ook onze voeding en ons voedingspatroon en leefomgeving. Ook de ozonlaag wordt dunner de uitlaatgassen meer. We kunnen ons er tegen beschermen door middel van de juiste crèmes maar van binnenuit kunnen we ook de huid verstrakken en er stralender uit laten zien!

 

 

 

Vitamine D

Neem nou deze lange winter, hoeveel mensen hebben er last van weinig energie en moeilijk op gang komen? Doordat de zon zich niet tot weinigjajaja heeft laten zien heeft onze huid weinig vitamine D aangemaakt. Vitamine D is een stof die onze huid aanmaakt zodra hij wordt blootgesteld aan de zon. Deze vitamine zorgt ervoor dat wij weer fitter worden en meer energie krijgen. Wat kunnen we doen om de vitamine D binnen te krijgen die u niet heeft gekregen van de zon? U kunt dit vinden in voeding. Vitamine D zit onder andere in levertraan, vette vis en melk maar ook kunt u het innemen als voedingssupplement. Om via de zon vitamine D aan te maken, adviseren wij u om niet onbeschermd in de zon te gaan. Wanneer u geen zonbescherming aanbrengt verbrandt u sneller, en daardoor krijgt u eerder last van huidveroudering. De zon is namelijk een van de ergste factoren van huidveroudering. Wanneer u beschermd met de juiste zonbescherming buiten bent maakt uw lichaam toch vitamine D aan.

 

Andere vitaminen, mineralen en anti- oxidanten

 

vit

Rode bieten zijn rijk aan vitaminen en mineralen.

Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten en ijzer. Deze antioxidanten ontgiften de lever, zuiveren het bloed, hebben op mensen met bloedarmoede een zeer gunstige uitwerking en verjongen de huid sterk! Bleekselderij is gezond omdat er veel vitamines inzitten. Zo zit er veel vitamine C en vitamine B in. Het is belangrijk om genoeg vitamine C binnen te krijgen, dit heeft je lichaam nodig om een goede weerstand op te bouwen. Ook beschermt vitamine C onze huid tegen huidveroudering en versterkt het bindweefsel. Acerola kersen ziitten hier boordevol mee! Minder rimpels dus! Daarnaast bevatten blauwe bessen ontzettend veel anti- oxidanten! Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Antioxidanten werken daarnaast ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten.

 

Suikerwit

Naast stress, verslaving en alcohol is het grootste probleem in onze tegenwoordig westerse maatschappij de suikerconsumptie. Bewerkte suiker zorgt ervoor dat het collageen in onze huid sneller wordt afgebroken en we krijgen meer verklevingen in onze huid en deze verklevingen zorgen weer voor meer rimpels. Probeer dus eens een natuurlijk alternatief zoals stevia, en in plaats van dat koekje een stuk fruit te nemen.

 

 

Voeding voor de cellen

Onze cellen zijn de kleinste levende onderdelen van ons lichaam. Iedere cel moet voortdurend goed gevoed worden en zijn afvalstoffen moeten worden afgevoerd. Wanneer dit niet gebeurt zal de cel niet goed meer functioneren en kan zelfs afsterven. Gezondheid begint letterlijk op celniveau!

 

Door de volgende stappen worden onze cellen gevoed en kunnen de afvalstoffen worden afgevoerd.plaatje smoothies

  • Spijsvertering: indien onze spijsvertering niet goed functioneert, kunnen de voedingstoffen de cellen niet bereiken, wij moeten er dus voor zorgen dat door middel van de juiste voeding, water en beweging onze spijsvertering goed functioneert. In bepaalde gevallen werkt dit niet goed bijvoorbeeld door medicijn gebruik of stress, belangrijk is dan om aanvullend voedingssupplementen in te nemen. Bij medicijngebruik: goed reinigen met de Deto-x en Synflor forte voor de opbouw en bij stress: Ultra vital, Skin x en de Cell Xtra.
  • Bloed: ons bloed zorgt ervoor dat de opgenomen voedingsstoffen uit het spijsverteringskanaal naar alle cellen worden getransporteerd. Wanneer de bloedsomloop verstoord is zal dit niet gebeuren. Om een goede doorbloeding te stimuleren en klachten die te maken hebben met een slechte doorbloeding te verminderen adviseer ik u de Circuvene.
  • Uitscheiding: wanneer onze cellen verstikt worden door hun eigen afvalstoffen kunnen ze niet goed meer functioneren, de uitscheidingstaak van de nieren, darmen en de huid is dan ook van uiterst belang. Wanneer u ervoor zorgt dat u goed voor uw lichaam zorgt door bovenstaande stappen eens goed door te nemen en te bedenken of uw lichaam goed functioneert, zorgt u ervoor dat uw huid kan opnemen wat hij nodig heeft en doordat uw huid goed gevoed is krijgt  u minder last van huidveroudering.

 

Verjongende Smoothies!!

Nu geef ik u twee recepten van verjongende smoothies die u kunt maken met een blender of een sapcentrifuge. drank
De voorkeur gaat uit naar een blender omdat hierbij alle voedingstoffen worden verwerkt en bij een sapcentrifuge gaan er enkele voedingsstoffen verloren.

Door groente en fruit ongekookt of onbewerkt te consumeren krijgt u meer vitamines binnen en zult u merken dat wanneer u dit regelmatig neemt u zich fitter en gezonder gaat voelen!
Er zijn bepaalde groenten die kort gekookt meer voedingsstoffen bevatten dan ongekookt, door groente te koken breekt de harde celwand hiervan open. Dit heeft als gevolg dat je lichaam meer, en beter, voedingstoffen uit de groente kan opnemen. Het beste is om op uw gewone menu af te wisselen tussen gekookte/gestoomde groenten en ongekookt.

 

Onderstaande smoothie recepten zijn erg goed voor uw huid en zullen uw huid beschermen tegen huidveroudering, ik zal van een aantal groenten uitleggen waarom ze zo goed zijn.

Rode bieten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten en ijzer. Deze antioxidanten ontgiften de lever, voeding voor een jonge huidzuiveren het bloed en hebben op mensen met bloedarmoede een zeer gunstige uitwerking.

Bleekselderij is gezond omdat er veel vitamines inzitten. Zo zit er veel vitamine C en vitamine B in. Het is belangrijk om genoeg vitamine C binnen te krijgen, dit heeft je lichaam nodig om een goede weerstand op te bouwen. Vitamine C beschermt onze huid tegen huidveroudering en versterkt het bindweefsel.

Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten

 

Recept 1: voor 1 persoon

1 stengel bleekselderij                                                                                                                                              3 worteltjes                                                                                                                                                                1/2 bietje                                                                                                                                                                    1 appel                                                                                                                                                                        1 peer                                                                                                                                                                      Een handje blauwe bessen                                                                                                                               Klein stukje gember

In de wintermaanden kunt u er nog wat boerenkool aan toe voegen dit geeft extra weerstand.

 

Recept 2: voor 2 personen

1 banaan                                                                                                                                                                 100 gram frambozen                                                                                                                                                         150 a 200 gr aardbeien                                                                                                                                        1/3 mango                                                                                                                                                            Naar eigen smaak sinaasappelsap

 

 

 

 

Veel plezier met het maken van deze heerlijke en gezonde Smoothies!!

Mocht u naar aanleiding van deze blog vragen hebben mag u altijd contact met ons opnemen door te mailen, bellen of het contactformulier in te vullen.

 

 

Deze blog is van Merle Bruyl anti-ageing en acnéspecialist

Merle-Bruyl-van-Total-Beauty-95x951

 

 

 

 

 

 

 

rimpels verwijderen zonder injectebles en botox     Rimpels verwijderen zonder injectibles of botox? Klik hier!

 

plaatje Video’s en voor en na- foto’s vind u hier.

 

 

Deel dit bericht:

41 thoughts on “Eet uw rimpels weg! Voeding voor een jonge huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *