TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Alles over zonnebanken, wat is waar en wat is niet waar?

Er gaan veel verhalen rond over de zon, en de zonnebank. Door alle fabels en feiten die in de wereld worden gebracht is het niet alleen voor de Woman in solariumconsument  lastig te onderscheiden wat waar is en wat niet waar is. Dit komt mede doordat een aantal van die verhalen al oud is, en de nieuwste zonnebanken vernieuwd zijn.

 

Deze blog zal u als consument een duidelijk beeld geven wat de zon en de zonnebank nu daadwerkelijk met uw huid doen.

 

Sinds 2007 zijn de normen van de zonnebanken aangescherpt. Zo krijgt iedere consument een verplicht persoonlijk advies waardoor deze op een verantwoorde manier kan zonnen. Ook de sterkte van de lampen zijn aangepast, deze kunnen nu vergeleken worden met de kracht van de middagzon aan de Middelandse Zee.

Groot misverstand over de zonnebank

Een groot misverstand wat al jaren leeft is dat de het natuurlijke zonlicht anders is dan het licht uit de lampen van de zonnebank. Helaas maar dit komt toch met elkaar overeen. Het licht van de lampen bevatten een combinatie van fosfor waardoor ze, net als de zon, een combinatie geven van UV-A en UV –B straling. De filters in deze lampen houden wel de straling van UV-C tegen, gelukkig net zoals onze ozonlaag.

In de buiten lucht verschilt de sterkte van het licht wat op de huid komt. Dat word bepaald op welk uur je in de zon bent, welk jaargetijden. Maar  dit word ook beïnvloed o.a door waar je op de aarde bent. Ook de wolken die voor de zon komen, smog wat in de lucht hangt. Maar door de buitenomgeving kan het zonlicht ook juist versterkt worden. Denk aan de sneeuw als je op de wintersport bent, of het water als je lekker op het strand ligt. Bij een zonnebank is dit niet het geval, daar is de straling continue hetzelfde. Daarom is het ook zo belangrijk om een persoonlijk advies te krijgen zodat je niet ineens verbrand.

aantal mintuten zonnebankGeniet, maar zon met mate

Eén van de nieuwe normen betreft de zonnebanken is dat jongeren onder de 18 jaar niet onder de zonnbank mogen, mits ze een verklaring van de dokter hebben. Omdat de huid van deze jongeren nog zo kwetsbaar is, moet er juist met deze huiden sterk rekening gehouden worden. Dit geldt niet alleen voor de zonnebank, maar uiteraard ook voor de buiten zon.

Ook is de zonnebank net als de zon een grote collageen afbreker voor de huid. De huid veslapt sneller en vertoond sneller rimpels en pigmentvlekken. Daarom is opbouw van weinig naar wat meer zon erg belangrijk en de mate en vorm van zonbescherming. Deze zijn overigens bij zonnebank als bij natuurlijke zon hetzelfde.

 

 Is de zon dan alleen maar slecht voor de huid?

Gelukkig niet! Een paar jaar geleden werd er de nadruk op gelegd wat voor negatieve gevolgen de zon had op de huid. Gelukkig na jaren van wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat de zon juist ook een positieve uitwerking heeft op de huid en ons gestel. Vitamine D, wat bij zonlicht aangemaakt wordt, heeft een preventieve werking op het ontstaan van darmkanker. Waarschijnlijk heeft het ook nog een preventieve werking op andere soorten van deze ziekte, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Op het moment dat het lichaam een tekort aan Vitamine D heeft, kunnen er ziektes en aandoeningen onstaan zoals MS, astma, hart- en vaatziekten, griep maar ook het gehele immuunsysteem  kan aangetast worden. Dus zo blijkt dat het zonnestraaltje waar we nu heerlijk van genieten, ook nog eens goed voor je is!

 

 voedingssupplement voor snelere en egalere bruining. bronzestim met kortingVoorbereiding op de zon

 

Als voorbereiding op de zon  krijgt u de hoogste bescherming wanneer we ons zowel op van binnen- als van buitenaf richten. Van binnenuit kun je door de juiste voedingssupplementen de huid meer en beter pigment aan laten maken waardoor de huid minder snel verbrandt en de huid mooier en langer bruint.

Bescherming van binnenuit

Pascaud Bronzestim stimuleert het bruiningsproces en zorgt er tevens voor dat u van binnen uit nog beter beschermt bent tegen zonschade (minder kans op pigmentvlekken en rimpels en verslapping van de huid!)!

De hoge dosering huidverjongende stoffen voor uw huid zorgen ook nog eens voor een huidverjonging tijdens het gebruik. Proberen is geloven!

 

 

Een kleine greep uit de ingrediënten in Pascaud Bronzestim:

Carotenoïden zoals bèta‐caroteen, lycopeen en luteïne zijn bruin‐achtige kleurstoffen uit groenten en fruit die zich in alle lagen van onze huid nestelen (in de lederhuid, in de  Opperhuid en in het bovenste hoornlaagje). Zij hebben dus een directe invloed bij het bruin kleuren van de huid. Omdat carotenoïden ook antioxidanten zijn, ze beschermen de huid tegen roodverbranding door UVB‐stralen. Deze beschermende werking is na 10 weken innemen van de suppletie, merkbaar.

L‐fenylalanine en L‐tyrosine zijn voorlopers melanine, en Foliumzuur, koper en PABA zijn cofactoren bij de aanmaak van melanine. Zij spelen dus een indirecte rol bij de bruining van de huid omdat ze de aanmaak van melanine (het pigment dat de bruining veroorzaakt) stimuleren.

Vitamine E, vitamine C, citrus bioflavonoïden en foliumzuur zijn eveneens antioxidanten.  Selenium en koper zijn belangrijke cofactoren van lichaamseigen antioxidantnetwerken. Antioxidanten maken de vrije radicalen die in de huid vrijkomen bij blootstelling aan UV‐straling onschadelijk. Dus helpen ze beschermen tegen zonnebrand, huidveroudering en huidkanker. Vitamine C is ook nodig voor de collageenaanmaak in de huid. Ook is vastgesteld dat de huid na inname van deze antioxidantenmix met bèta‐caroteen, lycopeen, luteïne, vitamine E en selenium minder droog werd en minder ruw.

U kunt Bronzestim veilig naast uw andere voedingssupplementen nemen.

 

Smeren, smeren, smeren!  Ook onder de zonnebank!sunscreen spray pascaud met korting aanbieding. favoriete zonnebrandcreme voor zeer gevoelige couperose huid met hoge bescherming

 

Op het gezicht zorgt de Pascaud UV Defense  (een verjongende dagcréme en zonneproduct in één) dat de huid optimaal gehydrateert  en  optimaal tegen de straling beschermt door het beschermingslabel “high protection”die erop zit. Op deze manier kunt u veilig onder de zonnebank en toch nog genieten.

Voor het lichaam is een handige spray vorm ontwikkeld. De Pascaud Sunscreenspray is ook anti-verouderend en zeer voedend tegen een droge huid naast dat het een zeer hoge bescherming biedt tegen de schadelijke uv stralen.

 

cover-cream-brownCompleet blokken??

 

Voor 99,9% blokkering van straling op bijvoorbeeld pigmentvlekjes is de Pascaud Covercream ontwikkeld. Deze is verkrijgbaar in tien verschillende huidtinten en zowel plaatsellijk als geheel aan te brengen op het gezicht. Wanneer je de Pascaud Covercream vermengt met de UV defens kun je deze persoonlijk naar wens afstemmen tot een hydraterende foundation of een getinte dagcreme met UV bescherming.

 

 

 

Lees voor meer informatie onze eerder blog fabels en feiten over zonnen. Hier kunt u alle tips en trucs terug vinden, en lezen hoe u uw huid het beste kan verzorgen.
Na deze blog kunnen we de conclusie maken dat, mits we goed beschermt zijn, toch kunnen genieten van onze zonnestralen.

Maak er een mooie lente van, enjoy the spring feelings!

 

Monica-Pachter-van-Total-Beauty-95x95

Huidverzorgingsblog van Monica Pachter,
anti-ageing – en acnéspecialist

Deel dit bericht:

6 thoughts on “Alles over zonnebanken, wat is waar en wat is niet waar?

  1. Ikzelf ga graag onder de zonnebank. Zelf smeer ik me wel in voor de zekerheid, het is me namelijk al wel een keer voorkomen dat ik verbrand onder de zonnebank uit ben gekomen. Dat voelde niet prettig!

  2. fuga voluptas nulla officiis qui qui rerum veritatis repellendus. est non hic voluptatem non impedit et dolorem. sapiente quibusdam ullam incidunt veritatis atque voluptates. tenetur eos quo nemo explicabo rerum et impedit minus voluptate molestias quibusdam non ratione sint omnis. animi explicabo qui nesciunt commodi consequatur.

  3. quia est quis maxime et sit accusantium est tempore neque repudiandae a ducimus rerum quos. aliquam aut voluptatem sequi non facilis nisi quis voluptate autem placeat qui tenetur ea autem eaque consequatur. ut temporibus saepe eligendi animi illo consequatur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *