TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie bij Total Beauty

Je hele lichaam weerspiegelt zich in de voet

Total Beauty werkt samen met Cheng-la van Beek.
Zij is voetreflextherapeut bij Zenchia en is een geregistreerd beroepslid bij de BER (Bond van Europese Reflexologen). Door haar Chinees/Indonesische achtergrond en cultuur is zij haar hele leven al geïnteresseerd in de alternatieve geneeswijzen. Het was voor haar dan ook vanzelfsprekend om hier meer verdieping in te zoeken. Na het volgen van een aantal opleidingen op het gebied van reiki, ontspanningsmassage, shiatsu, breussmassage en dorntherapie, heeft zij haar beroepsopleiding als voetreflextherapeut succesvol afgerond.

Voetreflextherapie 'Zenchia'
Ons hele lichaam weerspiegelt zich in de voet. Punten op de voet corresponderen met gewrichten, spieren, zenuwbanen en organen in het lichaam. Elk orgaan en lichaamsdeel zijn volgens de voetreflexologie door energiestromen met een bepaalde reflexzone of een bepaald reflexpunt in het lichaam verbonden. Door te drukken op de reflexzone of het reflexpunt, worden blokkades opgeheven, ontstaat een betere doorbloeding en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Het lichaam gaat zelf aan het werk om dit te bereiken. Hierdoor kan een ziek orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich versterken. Er komt hierdoor weer balans in het lichaam, waardoor men zich weer energieker gaat voelen.

€ 60,00 PER BEHANDELING (dit is bij de eerste behandeling inclusief het intakegesprek)

Voetreflextherapie  voor kinderen "de Vlinder"
Wij geven ook voetreflextherapie aan kinderen Deze therapie is niet alleen ontspannend, maar kan ook zeer preventief werken bij: o.a. obstipatie, buikpijn, concentratieproblemen, hoofdpijn en onrust. Uit ervaringen in onze praktijk is gebleken dat kinderen door een behandeling met voetreflextherapie beter in hun vel komen te zitten en hierdoor een betere balans ervaren.

€ 45,00 PER BEHANDELING (T/M 15 JAAR)

Wanneer voetreflextherapie?
Voetreflextherapie wordt ingezet bij o.a. stress, vermoeidheid, hoofd-, schouder- en nekklachten, overspannenheid, burn-out, gewrichtsklachten, hoofdpijn, migraine, darmproblemen, problemen aan de luchtwegen, hormonale klachten, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, klachten aan de urinewegen. Tevens kan de therapie ingezet worden om u beter te kunnen laten ontspannen of preventief voor uw gezondheid. Het kan zijn dat uw klacht hierboven niet beschreven staat. Belt u ons gerust om te overleggen.

Werkwijze voetreflextherapie
Tijdens het 1e consult beginnen wij met een intakegesprek en het invullen van een anamneseformulier. Op dit formulier staan een aantal vragen over b.v. uw klacht(en) en eventuele doorgemaakte ziektes en/of operaties, bijwerkingen van medicijnen, etc. Dit geeft ons een goed en compleet inzicht bij het inzetten van de voetreflextherapie. Tijdens de therapie vullen wij een voetenkaart in, waarbij de gevoelige zones onder uw voet in kaart worden gebracht. Aan de hand van deze informatie stellen wij een behandelplan op. Dit behandelplan wordt met u besproken en er wordt gekeken hoeveel behandelingen u nodig heeft. Dit kan variëren van één tot meerdere behandelingen. Bij één behandeling kunt u ervaren hoe een voetreflexbehandeling werkt. Heeft u specifieke klachten? Dan raden wij meerdere behandelingen aan, om tot het gewenste resultaat te komen.

Vergoeding voetreflextherapie
Wij zijn een geregistreerd beroepslid bij de BER. De BER streeft naar een brede erkenning van de voetreflexologie als complementaire geneeswijze. Iedere zorgverzekeraar heeft eigen kwaliteitseisen en de BER tracht daaraan, binnen de mogelijkheden, te voldoen. Wij werken wij met een aantal zorgverzekeraars. Wat houdt dit in voor u? U kunt uw nota voor de voetreflextherapie (deels) vergoed krijgen, mits u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Voor de deelnemende zorgverzekeraars: zie www.zenchia.nl

*Een voetreflextherapeut is geen arts en is niet bevoegd diagnoses te stellen bij ziekten, blessures of andere verwondingen. Bij twijfel raadpleeg altijd uw eigen (huis) arts of specialist.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt bellen naar:
06 13 311 196 of  0573 25 96 43.

zenchia-portret (002)
Cheng-la
model2

heeft u een vraag over
uw huid of een behandeling?

vipcard

profiteer het hele jaar door
van aantrekkelijke kortingen