TB logo

Bel nu voor advies of een afspraak: 0573 - 259643

Waar moet je rekening mee houden voor en na een pmu behandeling?

Geen alcohol voor en na de behandeling
24 Uur voor de behandeling absoluut geen alcohol meer drinken. Meer dan 90% van de alcohol komt in het bloed terecht. Hierdoor zou het tijdens de behandeling kunnen gaan bloeden. Het pigment gaat verdunnen waardoor er weinig of geen pigment wordt opgenomen in de huid.

Wimperextentions
Wimperextentions zijn verplicht voor de permanente make-up eyeliners zowel boven als onder 2 weken voor de afspraak te laten verwijderen. Zo kunnen de wimpers even bijkomen. Minimaal 3 weken na de laatste behandeling van de eyeliners, mogen de wimpers weer gezet worden. De wimpers kunnen in het begin wel gevoelig zijn mocht je de wimperextentions laten zetten.

Bloedverdunners
Bij het gebruik van bloedverdunners is het verstandig dit eerst te overleggen met de op dat moment behandelend arts. 2 Dagen voordat je PMU wil laten zetten even stoppen met de bloedverdunners. Wanner het te veel bloed tijdens de behandeling blijft het pigment niet zitten in de huid. Het pigment wordt door de bloedingen uit de huid geduwd.

Wat kun je verwachten direct na de behandeling
Bij de ogen kan zwelling optreden zowel direct na de behandeling en/of de volgende dag bij het wakker worden. In sommige gevallen kan het 2 dagen aanhouden, daarna wordt het minder.

Wenkbrauwen worden na de behandeling steeds iets donkerder van kleur. Wees niet ongerust, dit gaat weer over. Na 4 a 5 dagen kunnen er kleine korstjes ontstaan die vanzelf los laten. Als de korstjes zijn verdwenen kan de huid gaan jeuken. Dit komt door de genezing in de huid dus niet aanzitten. Je mag dan vaseline gebruiken.

Lippen kunnen licht zwellen en na de behandeling erg gevoelig zijn. Ze worden gedurende 4 tot 5 dagen na de behandeling donkerder qua kleur. Dit komt door het indrogen van het pigment in de huid en verdwijnt natuurlijk als de korstjes loslaten. Dit duurt ongeveer 5 dagen. Let goed op met warme maaltijden, koffie, thee, tanden poetsen, en vooral het zoenen is helaas even niet toegestaan. Houd de lippen soepel met vaseline. Dit voorkomt dat het te snel uitdroogt.

Gebruik van mascara
Na 1 week is de huid aan de oppervlakte genezen en mag je weer mascara en oogschaduw gebruiken. Wees nog wel voorzichtig met het reinigen. De behandelde huid kan nog gevoelig zijn. De huid kan lichte jeuk veroorzaken. Dit is niet erg het is een teken van genezing.

Permanente make-up en Chemo
Tijdens een chemokuur zetten we in principe geen permanente make-up. De huid is te gevoelig en de genezing van de pmu in de huid vertraagd. Wees op tijd met het inplannen van een permanente make-up behandeling. We kunnen voordat de chemo begint nog zien waar de wenkbrauwen zitten.

Permanente make-up en zon.
Voor de wenkbrauwen geldt altijd SPF50 aanbrengen in de zon. Ook gedurende de wintersport. Deze zon is vaak zeer krachtig en verbleekt het pigment.

Hoelang blijft de permanente make-up zitten?
Dit heeft onder andere te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Tijdens de behandeling kunnen wij hierover meer uitleg geven.